آموزش کتیا | کلاس کتیا | دوره کتیا

نرم افزار کتیا (CATIA) از جمله نرم افزار های قدرتمند در طراحی به کمک کامپیوتر می باشد که تقریبا در تمام شاخه های مهندسی (مهندسی مکانیک، عمران، معدن، پزشکی، معماری و…) که با طراحی مهندسی قطعات سروکار دارند مورد استفاده قرار میگیرد. طراحی در این نرم افزار می تواند در ابعاد کوچک مثل قطعات ساعت مچی تا طراحی یک استادیوم انجام بگیرد. شرکت های بسیاری (از قبیل Audi، Airbus و…) به دلیل ویژگی های بسیار کتیا از این نرم افزار استفاده میکنند. آکادمی ایران سالید برگزار کننده دوره های تخصصی آموزش کتیا.

سرفصل دوره مقدماتی آموزش کتیا

در دوره مقدماتی آموزش کتیا CATIA محیط های زیر در نرم افزار کتیا آموزش داده می شود.

  • آشنایی با محیط نرم افزار و اصول اولیه مدلسازی
  • ماژول طراحی دو بعدی Sketcher
  • ماژول طراحی سه بعدی Part Design     
  • محیط طراحی مونتاژی Assembly
  • محيط نقشه کشی Drafting
  • وابسته سازی قطعات parametric design
  • ایجاد کتابخانه مواد Material Library
  • طراحی از روی عکس Sketch tracer

در این کلاس کتیا شرکت کنندگان با محیط های اصلی و اصول کار با نرم افزار آشنا می شوند. دانشجویان با استفاده از مهارت های مختلف به ترسیم هندسه های قطعات مختلف می پردازند. قطعات ترسیمی را مونتاژ نموده و سپس از قطعات و مجموعه ها نقشه دوبعدی تهیه خواهند نمود.

دانشجویان در پایان این کلاس کتیا توانایی ترسیم قطعات دو بعدی و سه بعدی، مونتاژ قطعات و تهییه نقشه های صنعتی را دارا می باشند.

مخاطبین دوره:
مهندسین مکانیک، هوافضا، ساخت و تولید، صنایع، طراحی صنعتی از جمله افراد شرکت کننده در این دوره میباشند.

مدرس: مهندس دیوید ظریف پور

سرفصل دوره پیشرفته آموزش کتیا

در دوره پیشرفته آموزش کتیا محیط های زیر در نرم افزار آموزش داده می شود.

  • ماژول طراحی سطوح پیشرفته Generative Shape Design
  • مهندسی معکوس Digitized Shape Editor
  • طراحی سریع سطوح Quick Surface Reconstruction
  • ماژول ورق کاری Sheet metal
  • طراحی سازه Structure
  • متحرک سازی DMU Kinematics
  • جدول طراحی Design Table
  • رندرینگ Rendering
  • بهینه سازی Optimization

در این کلاس کتیا شرکت کنندگان با محیط های پیشرفته نرم افزار برای طراحی و مدلسازی سطوح و منحنی های پیشرفته آشنا میشوند. محیط های کار با مهندسی معکوس فرا گرفته می شود تا بتوان از مدل های اسکن شده قطعه ی مورد نظر را طراحی کرد. ورق کاری و تهیه نقشه گسترده ورق، سینماتیک و متحرک سازی مجموعه های مونتاژ نیز از سرفصل های کلاس کتیا میباشد.

دانشجویان در پایان این کلاس کتیا توانایی ترسیم سطوح پیشرفته، ورق کاری، طراحی سازه و متحرک سازی را دارند.

مخاطبین دوره:
مهندسین مکانیک، هوافضا، ساخت و تولید، صنایع، طراحی صنعتی از جمله افراد شرکت کننده در این کلاس کتیا میباشند.

مدرس: مهندس دیوید ظریف پور

دوره آموزشیتاریخ شروعروزساعتمدت دوره (ساعت)هزینه (تومان)سرفصل دورهلینک ثبت نام
CATIA مقدماتی-----سرفصلثبت نام
SolidWorks پیشرفته
-----سرفصل
SolidWorks مقدماتی
همراه با پکیج آموزش سالیدورک
و کتاب نکات کلیدی سالیدورک
-----سرفصل
دوره آباکوس Abaqus-----سرفصل
دوره مهندسی معکوس با جئومجیک دیزاین ایکس
Geomagic Design X
-----سرفصل
طراحی قالب تزریق پلاستیک با SolidWorks-----سرفصل
اسکتچ

ماژول طراحی دو بعدی آموزش کتیا Sketcher

در ماژول طراحی دو بعدی  (Sketch) به ترسیمات دو بعدی که مبنایی برای ایجاد مدل های سه بعدی هستند پرداخته می شود. با استفاده از ابزارهای طراحی دو بعدی ماژول Sketch در آموزش کتیا هنرجو این قابلیت را پیدا می کند که ترسیمات دو بعدی را برای تبدیل شدن به یک حجم سه بعدی آماده کند.

پارت

ماژول طراحی سه بعدی آموزش کتیا Part Design

بعد از ترسیم مقطع یک مدل با استفاده از ابزارهای sketch بایستی با اجرای دستورات ترسیم سه بعدی (Part Design)، مدل سه بعدی مورد نظر را ایجاد کرد.

در ماژول Part Design کاربر با امکانات این محیط میتواند از یک قطعه مدل سه بعدی تهیه نماید. در محیط های دیگر از آن نمای دوبعدی، سه بعدی و مونتاژی تهیه نماید. به طور کلی از این ماژول به منظور ایجاد مدل های سه بعدی استفاده می شود.

تمرینات دو بعدی و سه بعدی

مونتاژ

محیط طراحی مونتاژ آموزش کتیا Assembly

پس از ترسیم قطعات به صورت مجزا جهت مونتاژ و سوار کردن قطعات بر روی یکدیگر  لازم است وارد محیط Assembly شویم. با وارد کردن هر یک از قطعات و با انجام عملیات قید گذاری آن ها را بر روی هم مونتاژ می کنیم.

drawing

محيط نقشه کشی آموزش کتیا Drafting

خروجی مورد نیاز از یک قطعه و یک مجموعه مونتاژی می بایست به صورت یک نقشه دو بعدی جهت ساخت و اجرا باشد. در محیط Drafting میتوان قطعات طراحی شده و مجموعه های اسمبلی شده را با دادن مقدار اندازه ها به نقشه های دو بعدی کارگاهی تبدیل کرد.

sheetmetal

ماژول ورق کاری Sheet metal

ماژول ورق کاری  Sheet metal   از آموزش کتیا را مي توان محيط اصلي طراحي ورق (ورق كاري) و طراحي قطعات با ضخامت يكسان دانست. با استفاده از ابزار هاي راحت وكاربردي می توان هر مدلي را از ورق طراحي كرد و آن را برای عملیات برش و خم کاری آماده کرد.

درمحیط محيط ورق کاری Sheet metal از کتیا می توان به فرم دهی و خم کاری بر روی ورق های فلزی پرداخت همچنین این امکان فراهم می شود که نقشه گسترده از مدل ورقکاری شده تهیه کرده و با ذخیره کردن با فرمت DXF آن را برای برش توسط دستگاه های لیزر ، واتر جت ، وایرکات و برش پلاسما آماده کرد.

GSD

طراحی سطوح پیشرفته

با استفاده از ابزارهای ماژول Generative Shape Design در آموزش کتیا امکان ترسیم مدل هایی با هندسه پیچیده فراهم می شود با استفاده از دستورات این ماژول می توان به طراحی مدل هایی پرداخت که پیش از این امکان ترسیم آن ها با استفاده از ابزارهای ماژول Part design فراهم نبوده است.

Structure

طراحی سازه Structure

یکی دیگر از قابلیت های کتیا فراهم آوردن امکان ترسیم سازه با استفاده از پروفیل های استاندارد است. با استفاده از این قابلیت قرار داده شده کاربر می تواند با راحتی پروفیل مورد نظر خود را انتخاب کرده و به ترسیم سازه مورد نظر خود بپردازد. این قابلیت مفید از نرم افزار کتیا طراحان معمار را مجاب به استفاده از آن کرده است.

motion

آموزش متحرک سازی

یکی از موارد بسیار مهم در طراحی یک مجموعه با قابلیت حرکتی، شبیه سازی آن در نرم افزار و ایجاد مکانیزم آن می باشد. با استفاده از ماژول قدرتمند DMU Kinematics می توان مکانیزم های مختلف را ایجاد کرد و نوع حرکت انواع مجموعه های حرکتی را شبیه سازی کرد.

free style

آموزش سطح سازی آزاد

از دیگر ویژگی های آموزش کتیا استفاده از محیط Free Style آن میباشد که با داشتن تنها تصاویری از قطعه مورد نظر شروع به طراحی آن می کنیم.

cloud of points

آموزش ابر نقاط

یکی دیگر از کاربردهای نسبتا جدید نرم افزارهای طراحی کار با محیط ابر نقاط (Cloud of points) آن میباشد. به روش مهندسی معکوس با گرفتن نقاطی از قطعه مورد نظر و با وارد کردن آن به محیط قدرتمند کتیا میتوان قطعه ی مورد نظر را طراحی و بازسازی کرد.

mold

آموزش قالب سازی

در این بخش کاربر با نحوه ساخت قالب برای مدل طراحی شده آشنا می شود که می توان با ساخت آن در نرم افزار کتیا امکان تولید آن را فراهم کرد و از مرحله طراحی به مرحله اجرا رساند. امکان ایجاد سطوح جدایش وجود داشته و می توان با وارد کردن قالب های آماده خام آن را به جهت برش با این سطوح استفاده کرد.